Over ons

Over ons

We zijn een gezellige Water- en landscoutinggroep. De jongste kinderen van de speltakken bever en welpen blijven aan land, vanaf de dolfijnen 9 -11 jaar worden ze vertrouwd gemaakt met de boten. 

We zijn in het bezit en van vijf lelievletten. Dit zijn de roei- en zeilboten, waar de (oudere) kinderen in het voorjaar en zomer mee gaan varen. In de winter worden ze uit het water gehaald en worden ze weer opgeknapt en klaar gemaakt voor het volgende vaarseizoen.

De jongere kinderen gaan nog niet varen, zij doen allerlei leuke activiteiten op het land rondom ons clubgebouw aan het bolwerk. Zij spelen het Scouting spel rondom een thema.

Elke week staat de leiding klaar om de kinderen bezig te houden met verrassende en creatieve en sportieve activiteiten in de speltakken waarin we sportief, creatief met elkaar bezig zijn. Respect voor elkaar en zorg voor de natuur zijn belangrijke waarden die we elkaar bijbrengen. 

Zo gaan we elk jaar vuil zwerfvuil ruimen, doen we meer aan de natuurwerkdag, staan we stil bij lichtvervuiling in  “nacht van de nacht” 

 Alle groepen gaan twee keer per jaar op kamp: ’s winters een weekend en ’s zomers een week. Daar kijken de kinderen en hun leiding altijd erg naar uit!!

Menu