Welpen

De welpen zijn de kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar en hebben elke zaterdagmiddag opkomst van 13.30 tot 16.00 uur.

De welpen spelen in de jungle, samen met de figuren uit Jungleboek en beleven zo de meest spannende avonturen. De hoofdpersonen van de jungle zijn Mowgli en Shanti en verkennen samen met de welpen elke week een ander gebied in de jungle. De activiteitengebieden in de jungle zijn: de raadrots, het wolvenhol, de Khaali Jagah-vlakte, de Nishaani – vlakte, Haveli (mensendorp), de ruïne Emaarate, de Talaab-poel en de Guhagrotten. Elke gebied heeft zijn eigen kenmerk, zo kunnen we bijvoorbeeld gezellig knutselen bij de Guhagrotten, lekker buiten spellen bij de Talaab-poel, kampvuur maken en lekker koken op de Nishaani-vlakte of een spannende speurtocht lopen in Haveli (het mensendorp)

Daarnaast kunnen de welpen insignes verdienen. Dit zijn een soort badges die ze verdienen door een aantal weken bezig te zijn met een bepaald thema. Als de welpen alle activiteiten in een bepaald thema hebben gedaan, verdienen ze een insigne en kunnen ze deze op hun scouting blouse bevestigen.

De welpen gaan ook ieder voorjaar en in de zomer op kamp. In het voorjaar is dit een weekend en in de zomer gaan we zelf een hele week weg. We overnachten dan bijna altijd in een blokhut in een bosrijke omgeving.

Om contact op te nemen met de teamleider van de Welpen kunt u hieronder het formulier invullen.

Gisteren hadden we hoog bezoek bij scouting.
    Het weer was niet zo fijn.
    Hierdoor konden de bevers en welpen binnen zijn.
    we hadden 2 pieten op bezoek.
    Ze strooide snoepgoed in iedere hoek.
    Wat hebben de kids gelachen toen Piet door de stoel was gezakt.
    De kids waren weer lief geweest.
    De pieten hadden een volle zak met cadeautjes meegebracht.
    Ze hebben samen de stoelendans gedaan en zak gelopen.
    De kids hebben genoten
    Sinterklaas met de Zeeverkenners en de Wilde Vaart!
    De dolfijnen hebben weer hun handjes uit gestoken en hun creatieve ideeën laten zien de suprises. Geweldige resultaten! Tot volgende jaar Sinterklaas
    Scouting Loevestein1 week ago
    De Wilde Vaart heeft gisteren eerst onderhoud gepleegd aan de boot! Daarna hebben ze lekker opgewarmd bij een vuurtje waar ze soep en een broodje knakworst op hebben gemaakt
    Wat een schitterend bedrag hebben we opgehaald met RabobankClubsupport! Iedereen bedank voor het stemmen!
    We gaan lekker met de snoeidag 💪🏼