Welpen

De welpen zijn de kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar en hebben elke zaterdagmiddag opkomst van 13.30 tot 16.00 uur.

De welpen spelen in de jungle, samen met de figuren uit Jungleboek en beleven zo de meest spannende avonturen. De hoofdpersonen van de jungle zijn Mowgli en Shanti en verkennen samen met de welpen elke week een ander gebied in de jungle. De activiteitengebieden in de jungle zijn: de raadrots, het wolvenhol, de Khaali Jagah-vlakte, de Nishaani – vlakte, Haveli (mensendorp), de ruïne Emaarate, de Talaab-poel en de Guhagrotten. Elke gebied heeft zijn eigen kenmerk, zo kunnen we bijvoorbeeld gezellig knutselen bij de Guhagrotten, lekker buiten spellen bij de Talaab-poel, kampvuur maken en lekker koken op de Nishaani-vlakte of een spannende speurtocht lopen in Haveli (het mensendorp)

Daarnaast kunnen de welpen insignes verdienen. Dit zijn een soort badges die ze verdienen door een aantal weken bezig te zijn met een bepaald thema. Als de welpen alle activiteiten in een bepaald thema hebben gedaan, verdienen ze een insigne en kunnen ze deze op hun scouting blouse bevestigen.

De welpen gaan ook ieder voorjaar en in de zomer op kamp. In het voorjaar is dit een weekend en in de zomer gaan we zelf een hele week weg. We overnachten dan bijna altijd in een blokhut in een bosrijke omgeving.

Om contact op te nemen met de teamleider van de Welpen kunt u hieronder het formulier invullen.

Zoek je nog een leuke activiteit voor in de zomervakantie??

Alle Nederlandse scouts worden uitgenodigd om mee te doen aan de grootste groene speurtocht ter wereld! Een wereldrecordpoging met een mooi groen doel.

Deelname is gratis en je kunt een vrijwillige bijdrage doen waarmee bomen worden geplant.

Kijk voor meer informatie op:
    Afgelopen zaterdag zijn de bevers/welpen met de laatste opkomst naar de speeltuin in Nederhemert geweest.
    Wat hebben de kids genoten!
    Tot na de vakantie !!
    Fijne vakantie allemaal 🌞🏖
    In verband met het hoge water zijn de stacaravans van camping de Mosterdpot gestald op de parkeerplaats bij ons pand. Dit zorgt ervoor dat we minder parkeerruimte hebben. Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de opkomsten!
    Scouting Loevestein2 months ago
    De bevers/welpen hebben hard geknutseld om weer iets moois te maken voor hun vader.
    Hopen dat de vaders verwend worden vandaag !
    Wij wensen jullie een fijne Vaderdag toe.
    En dank gaat uit aan onze inpak service Nora, die zich vrijwillig aan bood.

FIJNE VADERDAG.
    Scouting Loevestein2 months ago
    De ‘Groen’ is weer helemaal af en te water gelaten vandaag! Kunnen we weer lekker zeilen van de zomer ☀️⛵️
    Scouting Loevestein2 months ago