Welpen

De welpen zijn de kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar en hebben elke zaterdagmiddag opkomst van 13.30 tot 16.00 uur.

De welpen spelen in de jungle, samen met de figuren uit Jungleboek en beleven zo de meest spannende avonturen. De hoofdpersonen van de jungle zijn Mowgli en Shanti en verkennen samen met de welpen elke week een ander gebied in de jungle. De activiteitengebieden in de jungle zijn: de raadrots, het wolvenhol, de Khaali Jagah-vlakte, de Nishaani – vlakte, Haveli (mensendorp), de ruïne Emaarate, de Talaab-poel en de Guhagrotten. Elke gebied heeft zijn eigen kenmerk, zo kunnen we bijvoorbeeld gezellig knutselen bij de Guhagrotten, lekker buiten spellen bij de Talaab-poel, kampvuur maken en lekker koken op de Nishaani-vlakte of een spannende speurtocht lopen in Haveli (het mensendorp)

Daarnaast kunnen de welpen insignes verdienen. Dit zijn een soort badges die ze verdienen door een aantal weken bezig te zijn met een bepaald thema. Als de welpen alle activiteiten in een bepaald thema hebben gedaan, verdienen ze een insigne en kunnen ze deze op hun scouting blouse bevestigen.

De welpen gaan ook ieder voorjaar en in de zomer op kamp. In het voorjaar is dit een weekend en in de zomer gaan we zelf een hele week weg. We overnachten dan bijna altijd in een blokhut in een bosrijke omgeving.

Om contact op te nemen met de teamleider van de Welpen kunt u hieronder het formulier invullen.

Scouting Loevestein1 day ago
    Vandaag is de laatste dag dat je kan stemmen bij Rabobank clubsupport!!! Hebben jullie al gestemd?
    De welpen zijn vanochtend weer verder gegaan aan de inisgne Ik. Daarbij moesten ze hun eigen huis na tekenen. Ondanks het vieze weer hebben we ook wat leuke spelletjes binnen gedaan.
    Scouting Loevestein1 week ago
    Dit jaar doen wij weer mee met de Grote Clubactie. Wij zetten ons in voor het vernieuwen van onze kachels en willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost €3,- per stuk. Hiervan gaat 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas. De start van de landelijke lotenverkoop is op zaterdag 24 september. Koop lootjes en help ons het doel te halen. Daarnaast maak je kans op mooie prijzen! Een echte win-win situatie dus.

Verkoopboekje met QR-code
    Onze jeugdleden verkopen loten via het verkoopboekje. Op dit verkoopboekje staat een handige QR-code, waarmee kopers eenvoudig online loten kunnen kopen. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je in het instructiefilmpje in de link. Geen zorgen, kopers kunnen ook nog op de traditionele wijze een aankoopformulier met pen invullen in het boekje.

We doen het samen
    Nieuw dit jaar is dat als je meer dan 25 loten verkoopt je een medaille krijgt! We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving!

Scouting Loevestein is in Woudrichem.2 weeks ago
    Woudrichem
    Wij zijn klaar voor de open dag?? Wie komt er vandaag allemaal??
    Aanstaande zaterdag 17 september is onze opendag!

We willen graag laten zien wat we doen op scouting. Iedereen is welkom om te kijken en ervaren wat scouting is.
    Ben je al lid, nodig dan vooral je vriendjes en vriendinnetjes uit.

We hebben een gaaf programma voor de zeeverkenners en wildevaart (12 tot 16 jaar): van 9.30uur tot 12uur.
    Voor de bevers, welpen en dolfijnen (leeftijd 5 tot en met 11 jaar): van 13.30uur tot 16uur.

Graag tot dan!
    Scouting Loevestein is in Woudrichem.3 weeks ago
    Woudrichem
    Stemmen jullie op ons bij Rabobank Clubsupport?? Met de opbrengst zullen we een aantal van onze kachels gaan vervangen in het pand voor zuinigere exemplaren!